fredag den 1. juni 2012

1/6

Der er overraskende mange ting, som er anderledes her: sengene er høje,bløde og med forvirrende mange tæpper af forskellig slags (vi har dog sovet dejligt), toilettet på hotellet bruger meget vand og Brian har advaret os andre mod at komme til at dyppe hånden i kummen, når vi skal tørre os :)

I går kom vi i seng i lokal tid kl 9.30 og vi stod op kl 6. Brian og Tobias var vågnet kl 4.30. Jeg var også vågen kl 3.15, men faldt heldigvis i søvn igen. Det, synes vi, er meget godt gået ift. Omstilling til ny tid. Men Brian sover til middag nu og Lærke har været noget tvær i løbet af dagen.

Vi har lige fået vores første ægte amerikanske morgenmad på Ihop. . . Vi gik lidt amok og skulle prøve det hele: omeletter, røsti, bacon, amerikanske pandekager med og uden blåbær, frisk frugt, juice og kaffe. Til pandekagerne var der alle slags sirup: almindelig, jordbær, blåbær og pecan butter. Det smagte godt, men nu har vi smagt det. Synes jeg. Hvis vi altid spiste sådan til morgen, ville vi også blive tykke, talte vi om.

Spurgte til tips - på hotellet spurgte vi til tips og fandt ud af, at man giver ca 15 procent - så har vi desværre været lidt for fedtede til morgenmaden. Vi har også lært at der er tax på tingene i butikkerne, så det er en anden pris, når man når kassen. Underligt.

Lone er positiv overrasket over byens ro og afslappede charme - der er mange 50'erne agtige ting, som cafen, som sikkert er en kæde og alligevel venlig og hyggelig, stilistisk med skilte osv, plakater og produkter .

Dagen har vi brugt på en tidlig ( for de lokale) morgen sightseeing Tour i rød dobbeldækkerbus med en live guide og det har været en rigtig god intervestering. Selv børnene synes om det, selvom de var skeptiske til at begynde med. Vi har fået godt overblik over byen, hvor vi skal shoppe og gode tips til hvad vi kunne prøve.

Og igen et af de steder hvor jeg synes, det er bekvemt indrettet: det var ret dyrt for Touren, men for kun 5 - 10 dollars kunne vi købe billet for to dage og så kan vi benytte Tour-busserne som taxi og stå af og på som det passer os. De kører en fast rute gennem hele byen og også om aftenen, hvert 10 min, hvor det er et særligt syn med sky-Line og smykke kinesiske lamper og kunst i form af lysende bøger der hænger mellem træerne.

På vej stod vi af i China Town - det levede i op til forventningerne. Mest bare en gade med de samme touristprægede butikker og de samme varer igen og igen. Tobias fik sig en cap og Lærke en SF trøje ved Pier 39, som vi også besøgte i går aftes. Vi spiste frokost på et kendt lokalt bageri med lokal specialitet af sourbread (vi ender vist med at tænke meget amerikansk ) - og både Lærke og Tobias var ret godt sprogligt med i Tour bussen. Det er virkelig en fordel at vi har så let adgang til alting og nuancerne pga sproget. Lærke opsnappede meget tal og enkelte ord og gættede sig til helheden. De skal nok lære meget. Tobias sagde, at han forstod det hele - også jokes og nuancer. Det var virkelig godt vi prioriterede det.

Vejret har været rigtig dejligt - solrigt, lidt køligt (til lange bukser og ærmer). Meget forskelligt ift hvor i byen vi var. Fishermans Sharif, hvor vi bor, er altid det varmeste sted, sagde vores ven i SF og bodyguard. Vi fik virkelig mange oplysninger.

Brian blev nødt til at tage sig en eftermiddags lur - det med tiden er ikke helt faldet på plads endnu.

Nu har vi lige spist lidt aftens mad - her lokaltid 19.00 - som er 4-5 tiden i Danmark :) Lone fik crab cakes som hun har glædet sig til længe. Det viste sig ikke at være små tærter med krabbekød, men små bløde og velsmagende frikadeller rørt med krabbekød. Lækkert.

SF Giants (baseball) spiller hjemme på AT&T park - så der lidt flere mennesker i byen. Vi havde snakket om at tage ud og se det - men er lidt for trætte - så det bliver på TV'et den bliver set.

Så endnu en masse indtryk og oplevelser - i morgen bliver det Alcatraz ved 9-tiden.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar